Vila i Jesus

”Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, och jag ska ge er vila. Ta på er mitt ok och lär av mig, för jag är mild och ödmjuk i hjärtat, och ni ska finna ro för era själar. För mitt ok är milt, och min börda är lätt.” Matteusevangeliet 11:28-30

Barn till Gud
Gång på gång har Gud (tror jag) den senaste tiden påmint mig om att jag behöver vila i Hans armar. Att leva på jorden innebär ständiga prövningar, även för oss som bor i ett av världens rikaste länder, och den ende som vi kan finna sann vila i är Jesus. Det är endast när vi tror på Honom som vi på riktigt kan vila i att vi är älskade, inte för vad vi gör, utan för vilka vi är: Guds barn. Världen pressar oss, men Jesus har besegrat världen. Världen hatar oss, men Jesus har övervunnit hatet.

Och hur kan vi finna vila för våra själar ifall vi inte lutar oss mot att det finns en Fader som har läget under kontroll, oavsett omständigheterna? Jag är tacksam att jag är ett barn av Gud! Jag behöver inte förtrösta på min egen styrka, inte heller på andras styrka, utan jag vila i Jesu armar.

Låt det få bli ditt liv också!