Varför dog Jesus på korset?

Varför dog Jesus på korset?
Jo, det är nämligen så att hela mänskligheten är infekterad av synd. Synd är motsatsen till Guds vilja kan man säga. Alla människor har någon gång gjort synd, alltså syndat (hur det är med spädbarn vet jag inte).

Har du någonsin ljugit? Eller behandlat någon på ett okärleksfullt sätt?

Syndens lön är döden, och ingen människa som har någon synd i kroppen kommer någonsin till himmelen. Inte ens om den personen har varit en extremt kärleksfull människa och haft flera fadderbarn, osv. Nej, har du gjort en endaste synd, vilket du har, så är du i dig själv dödsdömd.

Men här kommer de goda nyheterna. Jesus dog för dig på korset, av kärlek! Han tog all din synd och skuld, så att du och jag ska kunna bli fläckfria (dvs utan synd), när vi tror på Jesus och följer Honom. Han tog straffet för våra synder, så att vi kan möta Gud i himmelriket en vacker dag!

”Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv.” Johannesevangeliet 3:16

Men har du inte Jesus, kommer du aldrig in i himmelriket. Nej, om du inte låter Jesus ta bort din synd från dig, kommer du alltid att vara full av synd, och synd får inte existera i himmelriket. Så skynda dig att ta emot Jesus, om du inte redan gjort det! ”Men jag tror ju inte på Gud”, kanske du tänker. Mitt tips till dig då är att be Gud: ”Gud om du finns, så visa dig för mig! Dra i mig!”. Det är inte en farlig bön att be! Om Gud inte finns, så kommer han ju inte att uppenbara sig. Men om Han finns, så finns det en chans att han gör det, och då är det i allra högsta grad viktigt att du låter Honom ta bort din synd!

Amen.