Terrordåden i Paris

Paris skakat av terrorattacker. Explosioner, skottlossningar och ett gisslantagande, med resultatet att fler än 120 personer har dött och 200 skadats. IS säger sig ligga bakom det hela.

Ännu en väckarklocka har ringt och vittnat om vart världen är påväg. Det är inga roliga nyheter jag vaknar upp till denna morgon…

IS:s propagandavideo
IS publicerade här om dagen en ny propagandavideo, där de hotar Ryssland och Europa och utlovar att: Väldigt snart kommer blodet att flyta som en ocean. ”Hellfire awaits you. Europe is shaking, Russia is dying.”, hotar de. Är det orimligt att tänka sig att de har börjat göra verklighet av hoten efter bara några dagar?

Du som har Jesus, var inte rädd!
Nu vill jag säga såhär: Detta är ingenting som borde skrämma oss som är frälsta. Nej, vi har ju Jesus, och vad finns det då för anledning att vara rädd?

”Ty jag är övertygad om att varken död eller liv, varken änglar eller furstendömen eller makter, varken något som nu är eller något som skall komma, varken något i höjden eller i djupet eller något annat skapat skall kunna skilja oss från Guds kärlek som är i Kristus Jesus, vår Herre.” Romarbrevet 8:38-39

Dags för bön!
Men vi ska fortfarande ta det här med stort allvar! Jag tänker att vi kristna har två val. Antingen säger vi till oss själva att ”Det här var verkligen tråkigt… Usch…”, och sedan släpper vi det och fortsätter med vår stressiga vardag.

Eller så låter vi det här vittna om att det verkligen är dags att börja be om beskydd för vårt land, och även be för Frankrike om beskydd. Vad ska vi göra när IS hotar oss? Bli rädda och springa och gömma oss? Nej, be! Det jag nu säger det säger jag även till mig själv: Be, be, be!

Vem säger att det inte är Stockholms tur imorgon? Eller Göteborgs? Men be för Sverige, så kanske vi slipper dessa hemska terrordåd.

Mina tankar går denna förmiddag till följande bibelord:

”Jag sökte bland dem efter någon som skulle bygga en mur och ställa sig i gapet inför mig till försvar för landet så att jag inte skulle fördärva det. Men jag fann ingen.” Hesekiel 22:30

Det här bibelordet betyder inte att det är Gud som ligger bakom IS:s terrordåd. Men kan vi räkna med Guds beskydd över Sverige, ifall vi inte ber om det? Nu är tiden som sällan förr att börja be om beskydd över vårt land!