#MeToo och porren

Få människor har de senaste veckorna gått miste om hur stort problemet med sexuella trakasserier är i vår kultur. Kampanjen #MeToo har tydliggjort detta, och det är jag glad för. Frågan är hur många som funderat över varför det ser ut som det gör.

Tyvärr lever vi i ett samhälle där de flesta mer eller mindre tappat respekten för människans sexualitet, hur hårt det än låter. Sex är inte längre något som hålls högt och heligt, utan hör numer hemma lite varstans. Sex används i såväl marknadsföring som underhållning, och det är få som stannar upp och frågar sig vad detta gör med våra själar. Det kanske största problemet är internetporren, som har gillrat en fälla för majoriteten av alla unga killar, men även för de som är äldre och kvinnor.

Har du någonsin stannat upp och funderat över vad det är du tittar på när du ser på porr? För det mesta ser du framför dig hjälplösa unga kvinnor, vars kroppar blir utnyttjade som sexobjekt för porrindustrin och din njutning. Det finns få saker som är så djävulska och kvinnoförnedrande som pornografi. Nu vill jag ställa nästa fråga. Vem är det som i grund och botten finansierar detta? De som tittar på porr. Det är inte helt enkelt att svälja det. När du går in på en porrsida är du med och stöttar en industri som uteslutande sysslar med sexuellt kvinnoförtryck.

Därför vill jag utmana dig, vem du än är som tittar på porr. Har du den senaste veckan upprörts över att så många kvinnor blir sexuellt förtryckta? Sluta då stötta detta förtryck. Du ”taffsar” säkert inte på andra kvinnor mot deras vilja, och att våldta någon skulle du förhoppningsvis inte ens drömma om. Men kan det vara så att du njuter av att se på när andra män förnedrar kvinnor sexuellt?

Sedan är det ju så att vi är vad vi äter. Vi formas av det vi själsligt väljer att ta in. Kanske finner vi här ett svar till varför sexuella trakasserier är ett så stort problem idag.

Bibeln säger att vi ska hantera vår sexualitet på ett annat sätt. Sex är så vackert och känsligt, att det i allra högsta grad ska hållas heligt och värdigt. Därför ska varje människa som vill ha sex, hitta någon av motsatt kön att gifta sig med. Äktenskapet blir ett tryggt förbund i vilket vår sexualitet kan blomstra på ett tryggt och säkert sätt. Vi kan likna äktenskapet vid en kamin. Om du vill värma dig vid en eld, lägger du förhoppningsvis inte ut ved på ditt vardagsrumsgolv och tänder, för elden kommer att sprida sig och vålla stor skada. Är du någorlunda klok använder du en kamin, där elden hålls i säkert förvar och blir till värme istället för skada.

Att sedan ens välja att titta på någon annan kvinna eller man än din egen på ett sexuellt sätt, likställs med otrohet. Tänk om vårt samhälle hade levt efter den höga standarden. Då hade sexuella övergrepp inte existerat.

Låt oss nu vara ärliga och konstatera att detta inte är enkelt. Att växa upp som man i detta samhälle och inte lockas av porren är så gott som omöjligt. Du har säkert fallit någon gång, eller kanske sitter du rent av fast i ett porrmissbruk. Då har jag glada nyheter till dig! Detta var anledningen att Jesus kom ner till vår jord för att dö för vår synd, nämligen att ingen människa klarar att leva upp till Guds standard. Det innebär att du kan omvända dig från din synd och tro på Jesus och bli helt och hållet förlåten, istället för att behöva ta syndens straff. Dessutom gav han oss Den Helige Ande, som ger varje människa som omvänder sig till Gud ett nytt hjärta och hjälper henne att hålla sig borta från synd. Det finns hopp för din själ!