Meningen med livet?

Finns det någon mening med livet? Vad? Att föröka sig kanske? Att dö lycklig? Att älska? Att bli älskad?

En tanke bakom skapelsen
Om vi tänker oss att det inte finns någon tanke bakom skapelsen, jorden och människan: ja, då blir det till att själv försöka fylla livet med mening. Att hitta på så mycket roligt som möjligt, att göra gott mot medmänniskor, och att lämna barn efter sig så att livet förs vidare, och de i sin tur kan ha så roligt som möjligt, osv. Men om du inte har möjlighet till allt detta då? Du kanske är superfattig, sjuk, deprimerad, eller whatever. Då är ju livet mer eller mindre värdelöst! Och historien visar gång på gång hur allt det som människan skapat av sig själv med tiden dör ut, trasas sönder, och det visar sig att det inte gick att skapa något hållbart.

Men tänk om det är så att det finns någon – läs Gud – som har en tanke för dig! En plan för hur du kan leva som bäst, som älskar dig, och som till och med har ordnat en fortsättning för dig. Ett liv efter döden, där inget ont finns och som varar för evigt! Om det är så, så förändras perspektivet en hel del.

För det första skulle det ju innebära att den här skaparen är så god och underbar att han är värd att leva hela sitt liv för! Det kan ju låta lite skrämmande, även för en sådan där troende kristen som jag. Men det är det egentligen inte, för om han har skapat mig och är helt god så borde han väl även ha koll på hur jag fungerar bäst och bör leva.

För det andra skulle det innebära att det här livet som vi lever nu inte är det huvudsakliga livet. Om det nya livet är evigt, så är det här livet inte ens en 100 000 000-del av nästa liv!! Galet?

Och för det tredje så skulle det finnas en plan för hur till och med detta livet levs som bäst!

Meningen med livet
Jag tror att den som har skapat oss är Gud genom Jesus. Jag tror att vi är hans älskade barn och att om vi vill så får vi hoppa upp i hans stora pappa-famn och lära oss av Honom som har skapat oss. Och till allt detta kommer att vi får syndernas förlåtelse om vi tar emot Jesus, och dessutom att vi får leva ett evigt liv i hans glädje och kärlek efter döden! Och om det nu är såhär hade det väl varit korkat att inte berätta för andra om det?

Jag tänker inte på något sätt förneka att det finns andra grejer i livet som också är bra: kärlek, vänskap, mat och intressen till exempel. Och att få ett litet barn lär ju vara bland de vackraste som vi får uppleva här på jorden! Men det finns bara en Gud som det är värt att sätta sitt hopp till. Och det finns bara en sak som vi inte klarar oss utan, och det är Gud!