Jesus – Livets bröd

Jesus säger själv att han är livets bröd, som har kommit ner från himmelen för att ge världen liv. Det kan nog låta ganska flummigt för många. Men vad betyder det egentligen? Vadå livets bröd?

”Och Jesus sade till dem: Jag är livets bröd. Den som kommer till mig skall aldrig hungra, och den som tror på mig skall aldrig törsta.” Johannesevangeliet 6:35

Det är inte så krångligt egentligen, tror jag. Jesus använde ofta liknelser för att beskriva saker och ting. Jag tänker så här, att det Jesus egentligen säger är att den som kommer till honom och vill ta emot Honom och tro på honom, ska bli räddad in i det eviga livet som kommer efter detta liv.

Där ska inget ont existera, och vi ska inte längre behöva vara hungriga efter någonting. Vi kommer att vara helt mätta på det som Gud har att erbjuda där. Om detta är sant, vilket jag är övertygad om, så är det helt fantastiskt! Jag tror även att texten handlar om, att i Gud har vi allt vi behöver, även här på jorden. Har du ett problem? Gud är lösningen! Känner du att du inte kan finna din sista pusselbit? Gud är hela pusslet! Hur stor är inte Guds nåd då? Vi får komma med våra problem, stora som små, och i Gud har du lösningen.

Och detta kan ju låta som önsketänkande i en människas arma öron… Men det är det inte. Om det är så att Gud faktiskt har skapat dig och hela världen, och dessutom är kärlek, då är det ju inte orimligt att han vill hjälpa dig. Är det inte otroligt? Nej, det är inte otroligt, det är fantastiskt!