Jesus har en tvätt

”Om vi säger att vi har gemenskap med honom och vandrar i mörkret, ljuger vi och handlar inte efter sanningen. Men om vi vandrar i ljuset, såsom han är i ljuset, så har vi gemenskap med varandra, och Jesu Kristi, hans Sons, blod renar oss från all synd. Om vi säger att vi inte har synd, bedrar vi oss själva och sanningen finns inte i oss.

Om vi bekänner våra synder, är han trofast och rättfärdig, så att han förlåter oss våra synder och renar oss från all orättfärdighet. Om vi säger att vi inte har syndat, gör vi honom till en lögnare, och hans ord är inte i oss.” Första Johannesbrevet 1:6-10

Ikläd dig ljuset!
Mäktigt passage! Som kristna ska vi ikläda oss ljuset. Vad betyder det? Jo, vi ska hänge oss till det som kommer från Gud, ty allt som kommer från Gud är ljus. Det som inte kommer från Gud är inte ljus, för i Gud finns inget mörker. Apropå det: Tänk vilken Gud vi har! Inget mörker finns i Honom.

När vi på riktigt tar emot Gud in i våra liv händer något med oss: en förvandling påbörjas. En resa bort från mörkret till ljuset startar. Slutdestinationen är himmelriket.

Jesu tvätt
Men för att vi ska komma dit behöver vi veta om att vi är syndare som är oförmögna att i egen kraft komma dit. I himmelriket får nämligen inte något ont existera, och eftersom vi människor är fulla av synd, behöver vi att någon tvättar oss rena innan vi får komma dit in. Var kan du få den tvätten? Räcker det med en högtryckstvätt? Nej, det går inte att tvätta bort en enda synd med en högtryckstvätt. Vad du verkligen behöver är den tvätt som Jesus har att erbjuda. Och det är ingen vanlig tvätt; det är en tvätt i Jesu dyrbara blod.

Det kanske låter lite läskigt med blod, men det är det inte. När Jesus hängde på korset offrade han sig för oss och bar våra synder i sin egen kropp, för att vi skulle kunna bli försonade med Gud. Genom hans blod blev vi då räddade från våra synder. Hur svårt det än må vara att förstå hur det gick till så är vi många som kan vittna om att det är en tvätt som håller lika bra idag som den gjorde för 2000 år sedan, eftersom att Jesus är sann.

Tvätten som tar dig in i himmelriket kan du bara få hos Jesus, så jag skulle göra dig en rejäl otjänst om jag sa till dig att du kan få den någon annanstans. Detta är mycket allvarligt: Kom till Jesus och bli frälst innan det är för sent!