Guds kärlek till oss

Guds kärlek till oss är enorm! Guds nåd, barmhärtighet, rättvisa och kärlek går inte att mäta i mänskliga mått. Det är för oss omöjligt att förstå hur rik Gud är på nåd och kärlek, men vi kan i alla fall ana att Hans kärlek är mycket stor när vi läser Guds ord:

”Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv.” Johannesevangeliet 3:16

Det där, mina vänner, är starka ord! Gud offrade sin ende son, Jesus Kristus, för vår skull. Han lät Honom ta våra synder på sig, för att vi ska kunna få förlåtelse för våra dumheter, och få ett evigt liv. Är det inte helt fantastiskt? Att förstå hur stort lidande Jesus fick utstå för vår skull, är nog lika svårt som det är att förstå hur stor Guds kärlek är. Så låt oss bara vara tacksamma! Om vi hade förstått hur stor nåd Gud har för oss, tror jag att vi hade tackat Gud dagligen för det stora underverk Jesus Kristus gjorde för oss på korset.

Frälsningen är alltså en gåva från Gud, som vi får genom tron på Jesus! En gåva vi inte har gjort oss förtjänta av. Det är aldrig på grund av vår egen duktighet vi blir frälsta. Alla som omvänder sig, börjar tro på Jesus, och döper sig får evigt liv som en gåva från Gud – det är det som kallas för evangelium.

I det här sammanhanget är det även väldigt viktigt att nämna följande: att Gud är så rik på nåd och kärlek är ingen ursäkt för oss att leva precis hur vi vill. Vi ska inte som kristna säga: ”Åh vad bra, Jesus förlåter mig för mina synder! Jag kan synda precis hur mycket jag vill!”

Vi måste nämligen underordna oss Guds vilja, och låta Honom vara Herre i våra liv.

”Om någon vill följa mig, skall han förneka sig själv och ta sitt kors på sig och följa mig”. Markusevangeliet 8:34

En verklig tro på Jesus förändrar våra hjärtan, så att vi strävar efter att följa honom, genom ledning av Den Helige Ande. Det är alltså inte i vår egen kraft som vi håller oss till Guds bud, utan i Guds kraft.

Och det är inte för sent att vända om till Guds stora varma famn av kärlek och nåd, så att du får ta emot Hans frälsning! Om du tror på Jesus, men känner att du inte låter honom få den plats som han förtjänar i ditt liv, så be att Gud drar i dig och ger dig hjälp att ge Honom den platsen.