Frid

Alla strävar efter den, men få finner den: friden. I ett samhälle där de flesta vill vara störst, bäst och vackrast. Och i en värld där människor dör i cancer och lidande tycks lura bakom varje hörn. Hur kan man här ha frid?

”Herren är min herde, mig skall intet fattas. Han låter mig vila på gröna ängar, han för mig till vatten där jag finner ro. Han vederkvicker min själ, han leder mig på rätta vägar för sitt namns skull. Om jag än vandrar i dödsskuggans dal, fruktar jag intet ont, ty du är med mig. Din käpp och stav, de tröstar mig.” Psaltaren 23:1-4

Gud ger dig frid
För den kristne finns ett svar. Han som skapade dig vill att du ska vila i honom, och Han vill att du ska veta att Han går med sina barn ända in i dödsskuggans dal. Du är Hans får och Han är din herde. Det är Han som ger dig ro. Det är Han som låter dig vila på gröna ängar, långt bortom prestationernas teaterland.

Bibeln talar om en frid som övergår allt förstånd. Jag har själv upplevt den. Den här hösten har varit lite tuffare för mig, och stundtals har ångesten flåsat mig i nacken. Men flera gånger har jag mitt i detta fått smaka en frid som kommit direkt från ovan. När jag som minst anat det och jag mänskligt sett borde känna som mest ångest, har den kommit som en varm filt kring mitt hjärta. Och Gud har hjälpt mig! Han har fört mig genom dödsskuggans dal närmare och närmare de gröna ängarna.

Förtrösta på Honom! Han är vägen, sanningen och livet som leder dig bortom graven till det eviga paradiset, där sorg inte mer ska finnas.