Du behöver Jesus!

Jag har satt denna något provocerande, men likväl sanna, rubriken för att om möjligt någon ska uppmärksamma den. Idag har jag nämligen ett väldigt viktigt budskap, speciellt till dig som inte tror på Gud:

Du behöver Jesus! Du behöver Gud!

Varför då?
Nu är det helt naturligt om du frågar dig: varför då? Jo, det ska jag berätta. Det jag nu ska säga, säger jag inte för att döma dig, i så fall hade jag även dömt mig själv. Men för att du ska vara informerad om sanningen säger jag det rätt ut: Du är en syndare, precis som jag!

Vadå syndare? Ja, har du någonsin ljugit om något för någon? Har du någonsin handlat icke-kärleksfullt mot någon? Har du någonsin haft begär till något? Om svaret är jag på någon av de frågorna, är du precis som jag: en syndare.

Än sen då? Varför ska du bry dig om det? Jo, det är nämligen såhär att det finns en god Gud, som älskar dig, men som hatar synd. Därför valde han att ta alla dina synder på sig och själv betala priset för dem.

Vilket pris? Döden. Ja, döden är syndens lön. Med det menar jag inte den kroppsliga döden, utan den andliga döden: att tvingas tillbringa en evighet i fördärv, där ingen god Gud finns. Vi kristna törs knappt nämna det nuförtiden, eftersom vi är rädda att skrämma någon till tro. Och det kan jag på ett sätt förstå, eftersom vi inte ska använda oss av skrämsel-propaganda för att få människor omvända. Men sanningen är att det faktiskt finns ett helvete, där alla som inte har tagit emot Jesus så att de kan få sina synder förlåtna, en gång ska kastas. Jag säger det alltså inte till dig för att skrämma dig till Jesus, utan för att, av kärlek, varna dig. Om jag själv hade varit icke-troende hade jag varit mycket tacksam om någon hade informerat mig om detta, innan det var för sent.

Gud vill inte att du ska gå förlorad, och därför har han gjort det ganska enkelt för oss: om vi omvänder oss och tror på Jesus, så förlåter Han oss våra synder, så att vi slipper hamna någon annan stans än i himmelriket! Det är alltså en fri gåva från Gud av någ, vilket gör att vi aldrig kan prestera oss in i himmelriket. Nu hoppas jag att du förstår varför du behöver Jesus.

Därför är det minst sagt en bra idé att ta emot Jesus, eller i alla fall undersöka om det jag säger är sant. Be Gud att verkligen visa sig för dig, och dra i dig så att du kan komma till tro. VARNING! Om du gör detta är risken att du blir troende!

Berätta för folk att de behöver Jesus
Nu vill jag säga något till de som är kristna också. Igår slog det mig väldigt starkt: Vi behöver berätta för folk att de behöver Jesus. Vi behöver predika Jesus som den enda vägen. Det kanske låter självklart, men vad jag menar är detta:

Jag tror att vi många gånger är ganska duktiga på att berätta för folk hur underbart det är att vara kristen. Vi berättar gärna om hur tryggt det är att alltid veta att Gud har omsorg om oss och hur fantastiskt det är att vila i tro. Och det är kanon! Vi ska fortsätta berätta sådant för folk, för det är helt sant och väldigt viktigt.

Men vi behöver också informera människor om att de behöver Jesus. Och om vi vill informera dem om att de behöver Jesus, kommer vi antagligen att behöva förklara för dem varför de behöver Jesus. Det enkla svaret på det är lika radikalt som sant: för att de är syndare, och utan Jesus kommer de att gå förlorade. Jag menar inte att vi ska gå runt med pekfingret och slänga det här budskapet i ansiktet på folk, det tror jag inte vi skulle vinna särskilt mycket på. Men om vi säger det med äkta kärlek, så tror jag att det kan bära rik frukt!

Med andra ord tror jag att vi inte får fastna i att bara berätta om hur härligt det är att vara kristen. Om någon ska bli sant omvänd, behöver han/hon också förstå att Gud inte är ett trevligt tillval i tillvaron, utan att de behöver Honom. Vi människor är nämligen så trotsiga att vi vill undvika Gud in i det längsta och istället klara oss på egen hand. När ormen frestade de första människorna i Edens lustgård, lockade han med att, om vi bara äter av den förbjudna frukten kan vi själva bli lika Gud, och alltså inte längre vara beroende av Honom. Det verkar som viljan att vara oberoende av Gud fortfarande finns kvar i mänskligheten. Därför behöver vi informera folk om att de behöver Gud.

”Ty var och en som åkallar Herrens namn skall bli frälst. Men hur skall de kunna åkalla honom som de inte har trott på? Och hur skall de kunna tro honom som de inte har hört? Och hur skall de kunna höra, utan att någon predikar? Och hur skall de kunna predika, utan att de blir sända? Såsom det står skrivet: Hur ljuvliga är inte deras fötter som förkunnar fridens evangelium, deras, som förkunnar ett glatt budskap om goda ting!” Romarbrevet 10:13-15

Amen.