David Wilkersons profetiska budskap till Sverige

År 2004 kom David Wilkerson till Sverige för att predika. Ett par timmar innan mötet upplever han att Gud säger att han ska profetera över Sverige. Wilkerson, som redan hade valt sitt budskap, ville först inte framföra detta profetiska budskap som Herren gav honom. Men i Gudsfruktan fick han ge med sig och tala det Herren ville att han skulle tala.

Gud har en kontrovers med Sveriges kyrkor
Gud har en kontrovers med den evangeliska kyrkan i Sverige, nämligen att den har blivit apatisk. Det var det profetiska budskapet. Vi som är i den svenska evangeliska kyrkan har inte längre någon nöd för de ofrälsta och bryr oss inte om Guds ord på det sätt som vi en gång gjorde. Vi har blivit apatiska. Vår egen vilja och bekvämlighet har blivit viktigare än Guds vilja. Och så pekar, i vart fall många av oss, finger mot varandra och vägrar se våra egna brister.

Sedan Wilkerson framförde detta profetiska budskap till Sverige, har det inte blivit någon förbättring. Snarare har kyrkorna fortsatt att vända sig bort från Gud och Hans ord. Men jag tror att Gud just nu reser upp människor som vill ta sin tro på allvar och leva ett helgat liv för Honom. Det är vad Sverige behöver allra mest nu: väckelse!

Låt oss be att denna svenska apati ska ge sig iväg, och att vi får en Jesuscentrerad väckelse i vårt land!