Barnaskapet hos Gud

”Men åt alla dem som tog emot honom gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn.” Johannesevangeliet 1:12

”Alla som drivs av Guds Ande är Guds barn.” Romarbrevet 8:14

Att vara kristen och tro på Jesus, är något helt fantastiskt. Vi får vara Guds barn! Det betyder att vi har en stor och barmhärtig Fader och Gud att luta oss mot. När livet stormar och när vi själva inte har läget under kontroll, då har Gud det. Och när livet inte stormar och vi känner att vi har kontroll, så har Gud ännu bättre kontroll.

Att vila i Gud och att låta sig vara hans barn är väldigt viktigt i den här världen. Det finns ju så mycket att oroa och bekymra sig över om vi ser oss omkring. Men hur ond än världen är och hur svaga vi än är i oss själva, så finns det en som vi kan lita på, och det är Gud med stort G.

Låt oss inte bygga vår trygghet kring något annat eller någon annan! Som grund i våra liv måste vi lägga Gud, så att vi sedan kan bygga ett stadigt hus som inte faller när första stormen kommer. I Honom har vi allt vi behöver, även om världen vill få oss att tro att det inte är så. Vi kan vara trygga och lugna, för Gud är alltid med oss som tror på Honom!

Barnaskapet i Gud är ingen garanti för att livet ska bli perfekt, eller för att vi aldrig kommer att få uppleva något jobbigt. Det är inte det barnaskapet i Gud är till för. Men när stormarna kommer, så har vi i Honom en trygg grund att stå på, som inte blåser bort.

Så vila i Gud och var trygg i honom! Han är den ende som vi fullt ut kan lita på i en värld där det finns så mycket ondska. Lita på Honom och lyssna till Hans ord, så är du trygg även i den mörkaste dal.

Psalm 23: ”En psalm av David.
 Herren är min herde,
 mig ska inget fattas.
 Han låter mig vila på gröna ängar,
 han för mig till vatten
 där jag finner ro.
 Han ger liv åt min själ,
 han leder mig på rätta vägar
 för sitt namns skull.
 Även om jag vandrar
 i dödsskuggans dal
 fruktar jag inget ont,
 för du är med mig.
 Din käpp och stav,
 de tröstar mig.
 Du dukar för mig ett bord
 i mina fienders åsyn,
 du smörjer mitt huvud med olja 
 och låter min bägare flöda över.
 Ja, godhet och nåd ska följa mig
 i alla mina livsdagar,
 och jag ska bo i Herrens hus
 för alltid.
” (Svenska Folkbibeln 1998)